Hoofdpijn Massage

Hoofdpijn wie kent het niet? Iedereen heeft weleens last van hoofdpijn, 1 op de 5  de Nederlanders, heeft minimaal 1 dag in de week hoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijnmassage kan hoofdpijnklachten verlichten en soms zelfs compleet wegnemen. De schouders, nek en het hoofd worden gemasseerd. Het zorgt ervoor dat de spieren soepel worden gemaakt waardoor alles goed blijft stromen, en waardoor minder kans is op verkramping van de spieren met als gevolg minder (of een kleinere kans op) hoofdpijn.

Oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn: te weinig vocht binnen krijgen, stress, een slechte houding, slaaptekort, te weinig lichamelijke beweging, overmatig alcoholgebruik, trauma aan het hoofd. Maar ook bepaalde aandoeningen kunnen hoofdpijn veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, hoge of lage bloeddruk, menstruatie problemen en bloedarmoede. Soms kunnen zelfs bepaalde voedingsstoffen voor hoofdpijn zorgen.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen, migraine en spanningshoofdpijn zijn de 2 bekendste. Bij een migraine aanval of een zware hoofdpijn wordt u niet gemasseerd. Dat is dan het laatste waar u behoefte aan hebt. Maar hebt u last van spanning of stress dan is het raadzaam om enkele hoofdpijnmassages te ondergaan. Zelfs al bij een lichte hoofdpijn kan de massage de pijn wegnemen of in ieder geval verzachten.

Chat openen
Afspraak maken?
Wat kan ik voor je betekenen? Hoor graag van je. Groeten Debora